順勢療法討論區 Homeopathy Discuss!

註冊 register
搜索
返回列表 發新帖
樓主: licc

發疹

樓主| licc 發表於 2012-11-9 10:37:21 | 顯示全部樓層
回復 10# sampccw

做清肝膽期間暫停所有 co-remedies,及配合 Calc-s 6X 使用效果更好!
完成後可照常服用 co-remedies.
joseph 發表於 2012-11-30 17:26:33 | 顯示全部樓層
我岩岩都有嚴重濕診, 攪到好唔方便, 成日俾人講, 好彩自行開了 sulph 12C 其後升至30C, 一日後經已幾乎全退了. 唔好叫我打返個rubic, 我懶打
sakura 發表於 2012-12-1 23:54:59 | 顯示全部樓層
回復 12# joseph 呵呵~恭喜你啊!不過,我們需要將順勢療法在大中華地區普及,不單單是讓事實說話,還需要更加專業。加油,努力!
joseph 發表於 2012-12-13 14:04:32 | 顯示全部樓層
順勢療法在大中華地區普及,呢個留俾你地努力啦
joseph 發表於 2012-12-13 14:04:51 | 顯示全部樓層

By the way, 其實我果陣都睇左西醫, 西醫都俾左類固醇藥高我, 如果攪唔掂都要用, 但為左唔用類固醇我就試下打 reportory 囉, 點知幾隻同分, 咁講feel就係sulphur 最似, 咪博一博, 點知第二日真係退左七成濕疹, 跟住就由12C上30C, 已經完全好返, sorry 西醫, 我浪費了你支類固醇了, 哈哈